Sikurirouskutortillat

Sikurirouskut ovat pienikokoisia rouskuja, joissa on aromaattinen curryn tuoksu ja maku. Ne ovat hyvin monikäyttöisiä: tässä niistä tehdään tortillan täytettä, mutta rouskuja voi myös kuivata ja käyttää mausteeksi.
Herkulliset sikurirouskut maistuvat hiukan currylta. Kuivatuista sikurirouskuista tehty jauhe sopiikin mausteeksi moniin ruokiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sikurirouskutortillat

4 annosta

Ainekset

  • 3 dl sikurirouskuja
  • 2 rkl öljyä
  • ½ prk ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 avokado
  • 8 pientä tortillalettua
  • muutama tippa srirachakastiketta
  • pala pecorinojuustoa
  • 3–4 persiljanoksaa

Valmistusohje

Puhdista sikurirouskut, mutta pienikokoisia ei tarvitse paloitella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljy pannulla ja nosta pannulle sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes rouskut ovat läpeensä kuumentuneet. Pidä lämpiminä.

Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla. Poista avokadosta kuori ja siemen. Paloittele hedelmäliha.

Levitä tortilloille ranskankermakastiketta ja nosta päälle sieniä ja avokadonpaloja. Höylää päälle pecorinolastuja, mausta muutamalla tipalla sriraschakastiketta ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.

Vinkki: Jos valmistat tortillat kuivatuista sikurirouskuista, niin liota niitä vedessä pari tuntia ennen ruuanvalmistusta. Purista enin vesi pois ja valmista ohjeen mukaan.