Kesäkurpitsaveneet valmistuvat kätevästi mikrossa – täytä sienillä
Pienet kesäkurpitsat sopivat mainiosti täytettäviksi.Koverretut puolikkaat muistuttavat venettä. Lastiksi lusikoidaan ohrahelmistä, kasviksista ja sienistä valmistettua seosta. Sienten tilalle voi käyttää jauhelihaa, mifua tai erilaisia kasviksia karkeaksi raastettuna.
Sienitäytteiset kesäkurpitsaveneet
6 annosta
- Ainekset
- 3–4 (noin kilo) kesäkurpitsaa
- suolaa, mustapippuria
- Sienitäyte
- 3 ½ dl (noin 250 g) esikäsiteltyjä sieniä, esimerkiksi kantarellia
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ¼ ruukkua sitruunatimjamia
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl ohrahelmiä
- ½ pussia (à 150 g) mozzarella raastetta
Valmistusohje
Halkaise kesäkurpitsat. Koverra lusikalla sisustaa pois ja paloittele. Jos kurpitsat ovat isoja, niin leikkaa puolikkaat kahtia.
Lado palat vuokaan ja pehmitä paloja mikrossa noin 15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä mikron tehon mukaan. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria.
Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Paista paloiteltuja sieniä pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää voi ja hienonnettu sipuli sekä kurpitsapalat paistumaan. Mausta. Lisää ruokakerma sekä ohra. Tarkista maku.
Täytä kurpitsat ja ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä mikrossa noin 10 minuuttia tai uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

