Myslipatukoita voi tehdä itsekin − ihanaa naposteltavaa syntyy kerralla koko pellillinen
Herkullisen sitkaat myslipatukat antavat uutta puhtia patikointiin. Ne maistuvat ihan sellaisenaan, mutta viitseliäs somistaa patukat sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.
Herkulliset patukat maistuvat kaurakekseiltä. Taikinaan on upotettu myös pehmeitä aprikoosinpaloja. Kuva: Carolina HusuHedelmäiset myslipatukat
20 kappaletta
- Ainekset
- 250 g voita
- 2½ dl fariinisokeria
- ½ dl siirappia
- 4½ dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja silputtuna
- 1 dl kookoshiutaleita
- Päälle
- noin 100 g tummaa suklaata
- 2 tl koristerakeita
Valmistusohje
Mittaa kattilaan voi, sokeri ja siirappi. Kiehauta seos sekoitellen ja siirrä kattila sivuun. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot, hienonnetut aprikoosit ja kookoshiutaleet. Kääntele kuivat aineet voiseokseen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 cm x 30 cm). Taputtele taikina tasaiseksi lusikan selällä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Nosta taikinalevy leivinpaperin avulla pois vuoasta ja leikkaa levystä 20 patukkaa.
Halutessasi voit koristella patukat sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla. Paloittele suklaa vahvaan pakastepussiin, sulje pussi ja nosta se kuumaan veteen (90 astetta) pariksi minuutiksi. Nosta pussi pois vedestä ja kokeile patahanska kädessä, onko suklaa sulanut. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota koristekiehkuroita patukoille. Ripottele strösselit päälle saman tien.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


