Herkullinen lisuke makkaralle: Välimeren vuoka valmistuu kesäkurpitsasta
Kesäkurpitsa on monikäyttöinen vihannes.Kesäkurpitsasta valmistuu uunissa herkullinen lisuke, joka maistuu esimerkiksi makkaran kanssa. Vuoka toimii hyvin myös sellaisenaan esimerkiksi lounaalla.
Välimeren vuoka
4 annosta
- Ainekset
- 1 ruukku rucolaa
- 300 g (1) kesäkurpitsaa
- 200 g (1) punaista paprikaa
- 1 punasipuli varsineen
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Levitä huuhdeltu rucola voidellun uunivuoan (20x20 cm) pohjalle. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Lohko kuorittu sipuli ja valkosipulit. Leikkaa sipulinvarret renkaiksi.
Levitä kasvikset rucolan päälle. Valuta pinnalle öljy ja ripottele suolaa. Lisää oliivit ja valutettu salaattijuusto. Jauha pinnalle mustapippuria. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

