Pohjolan bolognese
Bologneseen saa makuvaihtelua korvaamalla naudanlihan hirven, peuran tai poron jauhelihalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pohjolan bolognese
6 annosta
Ainekset
- 140 g pekonia
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- noin 500 g hirven, peuran tai poron jauhelihaa
- 2 porkkanaa
- noin 100 g palsternakkaa
- noin 100 g juuriselleriä
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- ½ dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl basilikaa
- 2 tl timjamia
- 1 tl mustapippuria
- (½ dl karpalo- tai puolukkahilloa)
Valmistusohje
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja levitä kylmälle paistinpannulle. Kuumenna ja lisää kuoritut ja silputut sipulit mukaan kuullottumaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää jauheliha ja ruskista. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Kumoa pannulle ja kääntele.
Kaada mukaan tomaattimurska, purkin huuhteluvesi, murennetut sienet, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen reilun tunnin ajan.
Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Tarjoa kastike haluamasi pastan, vaikka spagetin kanssa.
Vinkki
Kastiketta kannattaa haudutella samoin tein isompikin määrä ja pakastaa tulevaisuuden varalle.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017