Pohjolan bolognese

Bologneseen saa makuvaihtelua korvaamalla naudanlihan hirven, peuran tai poron jauhelihalla.
Riistabolognesea kelpaa tarjota vaikka ulkomaan vieraille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pohjolan bolognese

6 annosta

Ainekset

  • 140 g pekonia
  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • noin 500 g hirven, peuran tai poron jauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • noin 100 g palsternakkaa
  • noin 100 g juuriselleriä
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • (½ dl karpalo- tai puolukkahilloa)

Valmistusohje

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja levitä kylmälle paistinpannulle. Kuumenna ja lisää kuoritut ja silputut sipulit mukaan kuullottumaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää jauheliha ja ruskista. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Kumoa pannulle ja kääntele.

Kaada mukaan tomaattimurska, purkin huuhteluvesi, murennetut sienet, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen reilun tunnin ajan.

Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Tarjoa kastike haluamasi pastan, vaikka spagetin kanssa.

Vinkki

Kastiketta kannattaa haudutella samoin tein isompikin määrä ja pakastaa tulevaisuuden varalle.