Pohjolan bolognese
Bologneseen saa makuvaihtelua korvaamalla naudanlihan hirven, peuran tai poron jauhelihalla.Pohjolan bolognese
6 annosta
Ainekset
- 140 g pekonia
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- noin 500 g hirven, peuran tai poron jauhelihaa
- 2 porkkanaa
- noin 100 g palsternakkaa
- noin 100 g juuriselleriä
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- ½ dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl basilikaa
- 2 tl timjamia
- 1 tl mustapippuria
- (½ dl karpalo- tai puolukkahilloa)
Valmistusohje
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja levitä kylmälle paistinpannulle. Kuumenna ja lisää kuoritut ja silputut sipulit mukaan kuullottumaan.
Lisää jauheliha ja ruskista. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Kumoa pannulle ja kääntele.
Kaada mukaan tomaattimurska, purkin huuhteluvesi, murennetut sienet, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen reilun tunnin ajan.
Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Tarjoa kastike haluamasi pastan, vaikka spagetin kanssa.
Vinkki
Kastiketta kannattaa haudutella samoin tein isompikin määrä ja pakastaa tulevaisuuden varalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

