Homburgin juustohauki
Jos vierastat haukea sen ruotojen vuoksi, opettele poistamaan fileessä oleva Y-ruotorivi. Pienen hauen voi jauhaa ruotoineen kalamassaksi, josta voi valmistaa kalamurekkeen tai -pyöryköitä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Homburgin juustohauki
4 annosta
Ainekset
- 2 (noin 600 g) haukifileetä
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 25 g voita
- 2 keltuaista
- 1/2 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- noin 1/2 rasiaa (à 200 g) raputuorejuustoa
Pinnalle
- 100 g tummia herkkusieniä
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
Poista fileistä ruotorivi. Irrota nahka. Mausta fileet suolalla ja sitruunamehulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita voisula ja keltuaiset. Pyöritä fileet ensin voi-keltuaisseoksessa ja sitten juustoraaste-korppujauhoseoksessa. Taputa pinta tiiviiksi. Nosta voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kerma ja tuorejuusto. Levitä seos kalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Puhdista herkkusienet sudilla ja viipaloi. Paista voissa pannulla kypsiksi. Levitä ennen tarjoilua kalan päälle.
Ripottele pinnalle lopuksi ruohosipulisilppua.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä13:00
- Makkarakupit3.6.2016
- Loistava juhannusaterian alkupala, jonka voit tehdä etukäteen: kylmä kasvissosekeitto ja siikaleivät22.6.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperikiisseli8.6.2018