Homburgin juustohauki

Jos vierastat haukea sen ruotojen vuoksi, opettele poistamaan fileessä oleva Y-ruotorivi. Pienen hauen voi jauhaa ruotoineen kalamassaksi, josta voi valmistaa kalamurekkeen tai -pyöryköitä.
Homburgin juustohauki tunnetaan myös nimellä Hauki à la Homburg. Valmis juustohauki viimeistellään ruskeilla herkkusieniviipaleilla ja ruohosipulisilpulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Homburgin juustohauki

4 annosta

Ainekset

  • 2 (noin 600 g) haukifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 25 g voita
  • 2 keltuaista
  • 1/2 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • noin 1/2 rasiaa (à 200 g) raputuorejuustoa

Pinnalle

  • 100 g tummia herkkusieniä
  • voita
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Poista fileistä ruotorivi. Irrota nahka. Mausta fileet suolalla ja sitruunamehulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita voisula ja keltuaiset. Pyöritä fileet ensin voi-keltuaisseoksessa ja sitten juustoraaste-korppujauhoseoksessa. Taputa pinta tiiviiksi. Nosta voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kerma ja tuorejuusto. Levitä seos kalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Puhdista herkkusienet sudilla ja viipaloi. Paista voissa pannulla kypsiksi. Levitä ennen tarjoilua kalan päälle.

Ripottele pinnalle lopuksi ruohosipulisilppua.