Homburgin juustohauki
Jos vierastat haukea sen ruotojen vuoksi, opettele poistamaan fileessä oleva Y-ruotorivi. Pienen hauen voi jauhaa ruotoineen kalamassaksi, josta voi valmistaa kalamurekkeen tai -pyöryköitä.
Homburgin juustohauki tunnetaan myös nimellä Hauki à la Homburg. Valmis juustohauki viimeistellään ruskeilla herkkusieniviipaleilla ja ruohosipulisilpulla. Kuva: Jaana KankaanpääHomburgin juustohauki
4 annosta
Ainekset
- 2 (noin 600 g) haukifileetä
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 25 g voita
- 2 keltuaista
- 1/2 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- noin 1/2 rasiaa (à 200 g) raputuorejuustoa
Pinnalle
- 100 g tummia herkkusieniä
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
Poista fileistä ruotorivi. Irrota nahka. Mausta fileet suolalla ja sitruunamehulla.
Sekoita voisula ja keltuaiset. Pyöritä fileet ensin voi-keltuaisseoksessa ja sitten juustoraaste-korppujauhoseoksessa. Taputa pinta tiiviiksi. Nosta voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kerma ja tuorejuusto. Levitä seos kalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Puhdista herkkusienet sudilla ja viipaloi. Paista voissa pannulla kypsiksi. Levitä ennen tarjoilua kalan päälle.
Ripottele pinnalle lopuksi ruohosipulisilppua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

