Vihreä kuppimunakas

Munakkaan voi valmistaa kätevästi annoksina uunissa ja astioiksi sopivat kaapista löytyvät kahvikupit. Kultareunaiset ja ohuimmat juhlakupit säästetään kahvinjuontiin. Keväällä nokkonen tuo munakkaaseen maun lisäksi väriä.
Kesän ensimmäiset nokkoset nypitään uunimunakkaaseen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vihreä kuppimunakas

4 annosta

Ainekset

  • 4 munaa
  • 3 rkl yrttituorejuustoa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 dl nokkosta tai tuoretta salaattipinaattia
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 4 kylmäsavilohiviipaletta
  • ruohosipulia
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Nypi pieniä nokkosen lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä. Nosta lävikössä kiehuvaan veteen. Keitä noin minuutti. Nosta lävikkö pois kattilasta ja laske päälle kylmää vettä. Purista nokkoset kuivaksi ja hienonna veitsellä tai saksilla. Jos käytät salaattipinaattia, niin se tarvitsee ainoastaan huuhtoa ja leikata suikaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta, hienonnettu nokkonen ja suola.

Voitele uuninkestävät kahvikupit. Jaa munakasmassa kuppeihin. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt reunoilta.

Kiepauta kylmäsavulohesta ruusuke munakkaan päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja tillillä.