Vihreä kuppimunakas
Munakkaan voi valmistaa kätevästi annoksina uunissa ja astioiksi sopivat kaapista löytyvät kahvikupit. Kultareunaiset ja ohuimmat juhlakupit säästetään kahvinjuontiin. Keväällä nokkonen tuo munakkaaseen maun lisäksi väriä.Vihreä kuppimunakas
4 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 3 rkl yrttituorejuustoa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 dl nokkosta tai tuoretta salaattipinaattia
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- 4 kylmäsavilohiviipaletta
- ruohosipulia
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Nypi pieniä nokkosen lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä. Nosta lävikössä kiehuvaan veteen. Keitä noin minuutti. Nosta lävikkö pois kattilasta ja laske päälle kylmää vettä. Purista nokkoset kuivaksi ja hienonna veitsellä tai saksilla. Jos käytät salaattipinaattia, niin se tarvitsee ainoastaan huuhtoa ja leikata suikaleiksi.
Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta, hienonnettu nokkonen ja suola.
Voitele uuninkestävät kahvikupit. Jaa munakasmassa kuppeihin. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt reunoilta.
Kiepauta kylmäsavulohesta ruusuke munakkaan päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja tillillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

