
Moni rikkaruoho on ilmaista ruokaa – Opettele tuntemaan edes nämä kolme
Pihoilta ja metsistä saa ilmaista satoa, mutta puiden osiin tarvitaan maanomistajan lupa.
Vuohenputki kasvaa rikkaruohona monessa kukkapenkissä. Sen nuoret, supullaan olevat versot kelpaavat mainiosti syötäväksi. Kuva: Riitta MustonenKevät on luonnontuotteiden rakastajan kiihkeää aikaa. Maasta nousee satoa, jota voi hyödyntää ruokiin ja hyvinvointiin, kunhan vain tuntee kasvit ja tietää vaikutukset.
Virpi Raipala-Cormier on yrttien supertuntija. Hän paljasta kolme suosikkiaan, joita juuri nyt kannattaa kerätä:
1. Vuohenputki. Käytä sitä salaatteihin, muhennoksiin, leivontaan. Parhaita ovat kirkkaat, supullaan olevat lehdet.
2. Nokkonen. Pohjolan merilevä, sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten piitä, rautaa, kalsiumia. Maukkaampi kuin pinaatti. Sopii yrttiteehen, muhennoksiin, keittoihin. Hoitaa kihtiä, koska poistaa virtsahappoa.
3. Voikukka. paljon ravinteikkaampi kuin lehtisalaatti. Sopii salaatteihin, kääryleisiin, piiraisiin. Syö viisi voikukanlehteä päivässä kesän aikana, se puhdistaa.
Lue myös:
"Kukkien syöminen on kuin laittaisi valoa suuhunsa" – Ville Haapasalo innostui villiyrteistä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


