
Vuoden kokki ja tarjoilija iloitsevat voitoistaan: ”Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis”
Vuoden Kokki on Johan Kurkela Ravintola Grönistä Helsingistä. Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen puolestaan työskentelee tamperelaisessa Ravinteli Berthassa.
Vuonna 2018 Johan Kurkela avusti Bocuse d'Or -kilpailussa pääkokki Ismo Sipeläistä. Nyt Kurkela on Vuoden Kokki. Kuva: Jarkko SirkiäMessukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki on Johan Kurkela Ravintola Grönistä Helsingistä. Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen puolestaan työskentelee tamperelaisessa Ravinteli Berthassa.
Kilpailujen finaali käytiin 27.–28.10 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
”Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja”, Kurkela kertoo tiedotteessa.
”Huikeaa, tuntuu mielettömän hyvältä”. iloitsee Seppänen. ”Itsellä oli hyvä fiilis molemmista kilpailupäivistä, mutta ikinä ei tiedä, miten muut suoriutuvat. Viime vuonna tuli kakkossija, niin tänä vuonna oli toive, että pääsee kirkastamaan mitalia ja niin kävi.”
Kurkela sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Seppänen MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.
Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuja kehitetään joka vuosi, ja kilpailutehtävät vaihtelevat vuosittain.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





