Paahdetut juurekset

Paahdetut juurekset saavat lisämakua valkosipulista ja sitruunasta. Porkkana, sipuli ja ruusukaali ovat raikas lisuke vaikka pääsiäislampaan kanssa.
Paahdetut juurekset ovat raikas lisuke lampaan kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paahdetut juurekset

5–6 annosta

Ainekset

  • 1–2 isoa sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia
  • yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 25 g voita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Leikkaa kokonainen valkosipuli kuorineen keskeltä poikki. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta keltainen kuori ja purista mehu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita voi uunivuokaan ja sulata 200 asteessa. Lisää joukkoon juurekset, sipulit, ruusukaalit, mausteet sekä sitruunanmehu ja ­kuori. Sekoita. Paahda uunissa 40 minuuttia tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.