Ruokaisa bataattisalaatti on erinomainen lounasruoka
Paahdetut juurekset tekevät salaatista erittäin maukkaan.Bataattisalaatti
4‒5 annosta
- Ainekset
- 1 (450 g) bataatti
- 1‒2 (300 g) naurista tai lanttua
- 1 paprika
- 3 rkl voita
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 iso omena
- Pinnalle
- tummaa balsamikastiketta
- mustapippuria
- salaatinlehtiä, tuoreita yrttejä
- Lisäksi
- joulukinkkua, kalkkunaa tai kasviproteiinia
- hilloa, esimerkiksi omena, mustaherukka, puolukka
- dijonin sinappia
Valmistusohje
Kuori bataatti ja nauriit. Leikkaa se noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenkota ja leikkaa bataattikuutioiden kokoisiksi. Sulata voi uunipannulla. Mausta voisula suolalla, siirapilla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kasviskuutiot uunipannulle ja sekoita hyvin.
Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes ainekset ovat kypsiä (10-15 minuuttia).
Kuori ja kuutioi omena ja sekoita kasvisten joukkoon. Laita salaatti tarjolle laakealle vadille ja koristele salaatinlehdillä ja tuoreilla yrteillä. Valuta päälle balsamikastiketta ja pyöräytä mustapippuria myllystä. Tarjoa salaatti kylmänä tai lämpimänä.
Tarjoa kinkkua salaatin, hillon ja sinapin kanssa kylmänä tai lämmitettynä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

