Pikakauraleipäset
Nopeaan leiväntarpeeseen on ratkaisuna myös leivinjauheella tehtäviä taikinoita. Pane uuni aina ensimmäiseksi lämpenemään. Sekoita taikina nuolijalla, jolla voit jakaa ja silotella leipäset leivinpaperin päälle pellille. Kymmenen minuuttia uunissa ja tarjolla on tuoretta leipää.
Parhaimmillaan leipäset ovat uunista otettuina, mutta voit elävöittää ne uudelleen paahtimen kautta. Kuva: Kari SalonenPikakauraleipäset
noin 8 kappaletta
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta (esimerkiksi cheddaria)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- 50 g voita
- 2½ dl täysmaitoa
Valmistusohje
Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet ja juustoraaste kulhoon. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla. Jaa se pellille, leivinpaperin päälle tasakokoisiksi keoiksi.
Ripauta kunkin keon päälle jauhoja ja taputa palat jauhoisin käsin leipäsiksi.
Paista uunissa noin 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Nauti leivonnaiset tuoreina. Jos leipäsiä jää seuraavaan päivään, nuorenna ne leivänpaahtimessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
