Pinkki hapankaali-makkarakeitto
Hapankaali ja makkara sopivat mainiosti yhteen. Tässä niistä valmistuu keittoa, joka täydentyy punajuurella – syntyy pinkki makkarakeitto.Pinkki hapankaali-makkarakeitto
4 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 1 l vettä
- 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl meiramia
- 1 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
- 1 rs (400 g) hapankaalia
- 200 g etikkapunajuuria
- 400 g nakkeja tai braatvursteja
- noin 1 dl punajuurten lientä tai 2 rkl punaviinietikkaa
- (suolaa)
Lisäksi
- smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa kuoritut porkkanat tikuiksi.
Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulit sekä porkkanat siinä. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.
Lisää kiehuvaan liemeen hapankaali ja tikuiksi leikatut etikkapunajuuret. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Paahda paloitellut nakit erikseen pannulla. Lisää ne keittoon mukaan ja anna kiehua muutama minuutti.
Mausta seos etikkapunajuurien liemellä tai etikalla ja tarkista suolan määrä.
Nauti keitto smetana- tai ranskankermasilmän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


