Pinkki hapankaali-makkarakeitto

Hapankaali ja makkara sopivat mainiosti yhteen. Tässä niistä valmistuu keittoa, joka täydentyy punajuurella – syntyy pinkki makkarakeitto.
Hapankaali-nakkikeiton maku vain paranee lämmitettäessä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pinkki hapankaali-makkarakeitto

4 annosta

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rs (400 g) hapankaalia
  • 200 g etikkapunajuuria
  • 400 g nakkeja tai braatvursteja
  • noin 1 dl punajuurten lientä tai 2 rkl punaviinietikkaa
  • (suolaa)

Lisäksi

  • smetanaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa kuoritut porkkanat tikuiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulit sekä porkkanat siinä. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.

Lisää kiehuvaan liemeen hapankaali ja tikuiksi leikatut etikkapunajuuret. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paahda paloitellut nakit erikseen pannulla. Lisää ne keittoon mukaan ja anna kiehua muutama minuutti.

Mausta seos etikkapunajuurien liemellä tai etikalla ja tarkista suolan määrä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nauti keitto smetana- tai ranskankermasilmän kera.