Tämä herkkukohokas valmistuu kahvikupissa – tarjoile jäätelön kera
Kahvimukeissa valmistetut appelsiinin makuiset annoskohokkaat kannetaan suoraan uunista ruokapöytään.
Kesken paistamisen uunin luukkua ei kannata avata, sillä kohokas lässähtää helposti. Kuva: Sanne KatainenMakeat annoskohokkaat valmistetaan reilun kokoisiin kahvikuppeihin tai pieniin uunivuokiin. Voitele kupit huolellisesti, jotta kohokasmassa pääsee kypsyessään kohoamaan hyvin.
Uuniperunat
Valitse 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti.
Pistele hyvin pestyn perunan kuoreen muutama reikä. Nosta uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1½ tuntia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Leikkaa kypsään perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki. Tarjoa perunan kanssa täytteitä.
Appelsiinikohokkaat
8 annosta
- Ainekset
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl appelsiinimehua
- 1 rasia (200 g) appelsiini tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- Koristeeksi
- appelsiininkuorisuikaleita
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää mehu, tuorejuusto, sokeri ja inkivääriraaste. Kiehauta sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti kohokasmassan joukkoon. Lusikoi seos voideltuihin, uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin.
Kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo varovasti pöytään saman tien ja ripottele pinnalle hyvin pestyn appelsiinin kuorisuikaleita.
Vinkki: Tarjoa kohokkaan kanssa tiikerijäätelöä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

