Mehevä lammaspata
Valkosipuli, punaviini ja rapea pekoni tekevät lammaspadasta mehevän ja ruokaisan.
Valkosipuli, juurekset ja rapea pekoni tekevät lammaspadasta mehevän ja ruokaisan. Kuva: Jaana KankaanpääMehevä lammaspata
6 annosta
Ainekset
- reilu 1 kg luutonta lampaanpaistia
- 3 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 250 g porkkanaa
- 250 g juuriselleriä
- 250 g palsternakkaa
- 1 rkl öljyä
- 100 g pekonia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl tomaattipyreetä
- 4—5 dl punaviiniä
- noin 3 dl vettä
- 1 ½ suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl rosmariinia
- 2 tl salviaa
Valmistusohje
Leikkaa liha kuutioiksi. Leikkaa kuoritut sipulit pieniksi lohkoiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne lihaa pienemmiksi kuutioiksi.
Kuumenna öljytilkka padan pohjalla ja kumoa sipulit sinne kuullottumaan.
Pilko pekoni ja anna ruskistua paistinpannulla. Ruskista lihat pekonissa pienissä erissä ja kumoa aina pataan sipulien joukkoon. Lisää viimeiseksi pannun huuhdevesitilkka.
Sekoita lihojen joukkoon vehnäjauhot, juurespalat ja tomaattipyree. Kaada pataan punaviini sekä vesi, lisää mausteet ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa.
Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa lammaspata keitetyn riisin ja salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
