Melonipallosalaatti
Meloneista tehty pallosalaatti ajaa hienosti vappuisen jälkiruuan virkaa. Veikeä melonisalaatti on ulkomuodoltaan kuin hilpeä vappupallorykelmä.Melonipallosalaatti
6—8 annosta
Ainekset
- 200 g hunajamelonia palloina
- 200 g vesimelonia palloina
- 200 g verkkomelonia palloina
- 200 g kivettömiä viinirypäleitä
Liemi
- 2 dl vettä tai vaaleaa mehua
- ½ dl sokeria
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl vaniljasokeria
- (1—2 rkl rommia)
Lisäksi
- 1 tlk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Tee ensin liemi jäähtymään. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä, kunnes sokeri liukenee. Jos käytät vaikka makeaa päärynämehua, älä silloin lisää sokeria. Nosta levyltä. Lisää mukaan raastettu inkivääri, vaniljasokeri ja halutessasi rommi.
Ota meloneista palloraudalla palloja. Huuhtele viinirypäleet. Käytä loput reikäisestä mallosta vaikka smoothien tekoon.
Kaada liemi hedelmien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
Käytä melonin koverrettua kuorta tarjoilumaljana. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa hedelmäsalaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


