Mustaviinimarjahyytelö

Juuri kypsyneissä herukoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä syntyy hyytelöä tavallisella sokerilla. Mitä nyt säilötään, syödään seuraavaan satokauteen mennessä.
Juuri kypsyneissä herukoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä syntyy hyytelöä tavallisella sokerilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mustaviinimarjahyytelö

Ainekset

  • 2 l juuri kypsyneitä mustaherukoita
  • 4 dl vettä
  • 7 dl sokeria

Valmistusohje

Laita puhtaat marjat teräskattilaan. Lisää vesi. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja painele marjoja toisiaan vasten samalla.

Lisää sokeri mehuun ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita hyytelö.