Mustaviinimarjahyytelö
Juuri kypsyneissä herukoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä syntyy hyytelöä tavallisella sokerilla. Mitä nyt säilötään, syödään seuraavaan satokauteen mennessä.
Juuri kypsyneissä herukoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä syntyy hyytelöä tavallisella sokerilla. Kuva: Jaana KankaanpääMustaviinimarjahyytelö
Ainekset
- 2 l juuri kypsyneitä mustaherukoita
- 4 dl vettä
- 7 dl sokeria
Valmistusohje
Laita puhtaat marjat teräskattilaan. Lisää vesi. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.
Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja painele marjoja toisiaan vasten samalla.
Lisää sokeri mehuun ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita hyytelö.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
