Mustaviinimarjahyytelö
Juuri kypsyneissä herukoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä syntyy hyytelöä tavallisella sokerilla. Mitä nyt säilötään, syödään seuraavaan satokauteen mennessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mustaviinimarjahyytelö
Ainekset
- 2 l juuri kypsyneitä mustaherukoita
- 4 dl vettä
- 7 dl sokeria
Valmistusohje
Laita puhtaat marjat teräskattilaan. Lisää vesi. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja painele marjoja toisiaan vasten samalla.
Lisää sokeri mehuun ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita hyytelö.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Tämä maailmalta laivattu tuote helpotti aikanaan ruuan säilömistä – tavalliselle kansalle sen hankkiminen saattoi silti olla liian kallista tai hankalaa5.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Keitetty rapu on herkkupöytien kuningas – sopii hyvin vähän hienommillekin nyyttäreille5.8.
- Mummolan höyrymehu7.8.2015