Punajuuri-spelttilisuke
Tähän värikkääseen lisukkeeseen tulee voimaa speltistä, joka on yksi vanhimmista viljoistamme. Väriä antavat punajuuri ja punasipuli ja täyteläisyyttä ruokakerma.Punajuuri-spelttilisuke
6 annosta
Ainekset
- 300 g punajuuria
- 2 isoa punasipulia
- 2 rkl voita
- 4 dl spelttisuurimoita
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme juustoa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- tuoreita yrttejä; persiljaa, rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje
Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna kuoritut sipulit. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Sulata rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää spelttisuurimot, punajuuriraaste ja sipulikuutiot. Kuullota noin 5 minuuttia.
Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen kattilaan. Lisää ruokakerma ja hauduta kypsäksi. Mausta lopuksi pippurilla ja etikalla. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä makusi mukaan. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

