Vegaaniset pikkuleivät
Vegaanisesta murotaikinasta syntyy ylioppilaslakkeja muistuttavia pikkuleipiä. Täytteeksi sopii siemenetön hillo tai marmeladi.
Tuoreilla vadelmilla ja pähkinöillä koristeltu suklaakakku on juhlapöydän keskipiste. Kuva: Jarkko SirkiäKasta puolet pohjista reunasta sulatettuun tummaan suklaaseen, jotta syntyy lippa. Paina pehmeään lippaan koristeeksi hopeahelmi. Kun lipallinen keksi on kuivunut, niin nosta se hillopohjan päälle.
Pikkuleivät voi pakastaa vaikkapa pellin päällä. Jäiset ylioppilaat voi latoa sitten rasiaan. Tarjolle pikkuleivät on hyvä laittaa vieretysten, jotta ne pysyvät kauniina.
Ylioppilaspikkuleivät
noin 50 kpl
- Ainekset
- 200 g maidotonta margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl mantelimaitoa
- Täyte
- 1 prk (220 g) kivetöntä lakkahilloa
- Koristeluun
- 100 g tummaa, vegaanista suklaata
- hopeahelmiä
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi mantelimaito. Anna taikinan tekeytyä pari tuntia kylmässä.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Esimerkiksi pieni lasi on hyvä muotti.
Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Ota puolet kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Paina pehmeään suklaaseen koristehelmi. Anna jähmettyä leivinpaperilla.
Levitä hilloa toiselle puoliskolle ja nosta suklaalippainen päälle.
Pakasta ylioppilaat esimerkiksi tarjottimen päällä ja lado jäisenä rasiaan. Laita tarjolle laakealle vadille vieretysten, jotta suklaalippa pysyy siistinä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
