Superhelppo kasvispiirakka maistuu koko perheelle – sienet antavat runsaasti makua
Hiivataikinapohjainen kasvispiirakka on kevyt ja maistuva kesäinen välipala.
Hiivataikinapohja tuo kasvispiirakkaan keveyttä. Samalla se on kuitenkin hyvin ruokaisa välipalana. Kuva: Carolina HusuKasvisten makua täydentävät yrtit sekä sulatejuusto. Valitse juustoksi mieleisesi laajasta Koskenlaskijaperheestä. Maustamaton sulatejuusto tuo parhaiten kasvisten ja sienen maun esiin. Voimakas pippurilla maustettu juusto puolestaan antaa lisämakua ja tulisuutta täytteeseen.
Kasvispiirakka
uunipannullinen
- Ainekset
- Pohja
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl oreganoa
- ½ dl juoksevaa Oivariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- Täyte
- 200 g (½ l) kantarelleja tai herkkusieniä
- 1 sipuli varsineen
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 rkl juoksevaa Oivariinia
- 2 porkkanaa
- 1 (400 g) kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 pkt (250 g) Koskenlaskija voimakasta
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl oreganoa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja rasva. Sekoita osa jauhoista joukkoon. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota hyvin peitettynä.
Kauli taikina uunipannun kokoiseksi. Nosta uunipannulle leivinpaperin päälle. Valmista kohoamisen aikana täyte.
Puhdista ja pilko sienet, viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkealla terällä. Suikaloi paprika. Kypsennä sieni ja kasviksia rasvassa pannulla, kunnes neste on hieman haihtunut. Lisää juusto paloiteltuna ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää hiukan jäätyneeseen täytteeseen mausteet ja munat. Levitä täyte kohonneelle pohjalle. Paista 250 asteessa 15–20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
