Hedelmäsalaatti mascarponevaahdolla
Hedelmäsalaattiin saa vaihtelua hedelmäyhdistelmillä ja kastikeversioilla.Hedelmäsalaatti mascarponevaahdolla
Annoskoko
10 annosta
Ainekset
2 päärynää
2 omenaa
400–500 g viinirypäleitä
1 prk (565/340 g) ananaspaloja (säilyke)
1 prk (410/226 g) aprikooseja (säilyke)
Liemi
2 dl appelsiinimehua
1 sitruunan mehu
1 dl vettä tai ananasten lientä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(½ dl sitruslikööriä)
Kastike
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea
1–1 ½ dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa
Valmistusohje
Kiehauta mausteliemi ja anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja mausta lopuksi vaniljalla sekä halutessasi liköörillä.
Kuori ja paloittele hedelmät. Valuta säilykehedelmät liemistään. Kumoa hedelmät kannelliseen astiaan ja kaada päälle mausteliemi. Nosta astia jääkaappiin maustumaan.
Vaahdota kerma. Sekoita mascarponeen lemoncurd ja nostele mukaan kermavaahto. Pane jääkaappiin odottamaan ja tarjoa hedelmäsalaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


