Syy McDonald’sin kuolemaan johtaneeseen ruokamyrkytysepidemiaan oli todennäköisesti sipuleissa
Vähintään kymmenet ihmiset saivat ruokamyrkytyksen Yhdysvalloissa syötyään McDonald’sin hampurilaisia. Nyt bakteerin lähde on todennäköisesti saatu selville.
Syy ruokamyrkytyksiin oli todennäköisesti hampurilaisissa olleessa sipulissa. Kuvituskuva. Kuva: Markku VuorikariYhdysvaltain tautikeskus CDC kertoi aiemmin täällä viikolla kolibakteeritartunnoista, jotka on yhdistetty McDonald’sin Quarter Pounder -hampurilaisiin.
Sairastumistapauksia on kirjattu ainakin 49, mutta todellisuudessa sairastuneita on voinut olla huomattavasti enemmän, koska monet toipuvat ilman hoitoa, eikä heitä testata kolibakteerin varalta. Ruokamyrkytys on johtanut myös yhteen kuolemaan.
Nyt raaka-ainetoimittaja Taylor Farms on vetänyt useita eriä Coloradossa tuotettua sipulia pois markkinoilta. Yhdysvaltain maatalousviraston mukaan ruokamyrkytyksen syy voikin olla näissä sipuleissa, The Guardian uutisoi.
Taylor Farms on yksi McDonald’sin toimittajista, mutta vielä ei ole varmaa, onko se toimittanut kyseisiä sipuleita hampurilaisketjulle.
McDonald’sin Quarter Pounder -hampurilaisessa käytetään sipulia. Kyseinen hampurilainen on vedetty pois myynnistä useissa osavaltioissa.
Myös muut pikaruokaketjut Yhdysvalloissa ovat vetäneet tuoreen sipulin pois tuotteistaan varotoimena osassa ravintoloista. Tällaisia ketjuja ovat esimerkiksi Burger King, KFC, Pizza Hut ja Taco Bell.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




