Mustikkahyvettä helpompaa jälkiruokaa ei ole
Mustikkahyveen voi valmistaa yhtä hyvin pakastemustikoista kuin tuoreista marjoista.
Mustikkahyve
(4 annosta)
Ainekset
- 3 dl metsämustikoita
- 200 g:n purkki vaniljalla maustettua kermarahkaa
- 3 rkl talkkunajauhoja
- (maitoa notkistamiseen)
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Jos käytät pakastemustikoita, anna niiden sulaa. Soseuta mustikat, mutta säästä muutama ehjä marja annosten koristeluun.
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja notkista tarvittaessa maidolla. Jaa annoskulhoihin. Koristele mustikoilla.
Vinkki! Mikäli käytät sokeroimatonta kermarahkaa (tai tavallista rahkaa + kermavaahtoa), lisää jälkiruokaan 2–3 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Osa hupenevista Itämeren silakoista joutui punaiselle listalle WWF:n kalaoppaassa – "Hälyttävä merkki"
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Pikaruokaravintoloiden puhtautta selvitettiin Suomessa – yleiskuva hyvä, mutta joukossa myös hälyttäviä löytöjä
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan