Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustikkahyvettä helpompaa jälkiruokaa ei ole

Mustikkahyveen voi valmistaa yhtä hyvin pakastemustikoista kuin tuoreista marjoista.
Talkkunajauhot antavat mustikka­rahkalle mukavan paahteisen makuvivahteen.
Talkkunajauhot antavat mustikka­rahkalle mukavan paahteisen makuvivahteen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Mustikkahyve

(4 annosta)

Ainekset

  • 3 dl metsämustikoita
  • 200 g:n purkki vaniljalla maustettua kermarahkaa
  • 3 rkl talkkunajauhoja
  • (maitoa notkistamiseen)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos käytät pakastemustikoita, anna niiden sulaa. Soseuta mustikat, mutta säästä muutama ehjä marja annosten koristeluun.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja notkista tarvittaessa maidolla. Jaa annoskulhoihin. Koristele mustikoilla.

Vinkki! Mikäli käytät sokeroimatonta kermarahkaa (tai tavallista rahkaa + kermavaahtoa), lisää jälkiruokaan 2–3 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.