Jäikö paistia tähteeksi? Näin teet siitä pikapikaa maukkaan lihakeiton
Kun keiton valmistaa pakastekasviksista ja lisää siihen kypsän lihan, niin ruoka valmistuu varttitunnissa.
Kypsästä peuranlihasta ja pakastekasviksista valmistettu keitto on pöydässä alle puolessa tunnissa. Kuva: Sanne Katainen- Nopea peurakeitto
- 4 annosta
- Ainekset
- 400 g kypsää peuranlihaa, esim. paistia
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 12 dl vettä
- 2 rkl liha- tai riistafondia
- 1 ps (400 g) keittoperunoita (pakaste)
- 1 ps (500 g) keittojuureksia (pakaste)
- 10 mustapippuria
- 1 pkt (250 g) sulatejuustoa
- (½–1 tl suolaa)
- ½ ruukkua persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa liha suupaloiksi. Kuori ja lohko sipulit.
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää fondi, pakasteperunat ja -kasvikset, sipulilohkot, lihat ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä eli noin 10 minuuttia.
Lisää paloiteltu sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on liuennut keittoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Vinkki: Voit korvata fondin kahdella lihaliemikuutiolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
