Piilota juurekset leipään – punajuuri tekee vuokaleivästä erityisen maistuvaa
Leipä saa lisämakua ruosmariinista.Juuresleipään raastetaan hyvin hienoksi punajuurta tai porkkanaa. Tuoreet yrtit ja pintaan painetut vuohenjuustoviipaleet antavat leivälle hienostuneen maun. Rosmariini sopii punajuuren kaveriksi ja timjami porkkanan.
Juuresleipä
1–2 kpl
- Ainekset
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 2 tl tuoretta rosmariinisilppua
- 2 rkl siirappia
- 25 g voita sulatettuna
- 3 dl (noin 200 g) punajuuriraastetta
- noin 9 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- Voiteluun
- 1 muna
- Pinnalle
- 100 g vuohenmaito- tai feta-juustoa
- ½ dl siemeniä
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, hienonnettu rosmariini, siirappi ja voisula.
Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja alusta taikina jauhoilla. Käytä jauhoja sen verran, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota.
Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi. Laita taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna leipien kohota vajaa tunti.
Voitele pinta munalla. Leikkaa saksilla viiltoja pintaan. Viipaloi juusto ja painele palat viiltoihin. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Vinkki: Käytä punajuuren tilalla porkkanaa. Vaihda rosmariini timjamiin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

