Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Laktoositon riisipuuro

Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Sujauta lopuksi valmiiseen puuroon kuorittu manteli.
Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro.
Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laktoositon riisipuuro

4–5 annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l laktoositonta täysmaitojuomaa
  • n. 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää maitojuoma. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta levyn viereen. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, noin 45 minuuttia.

Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.

Vinkki

Jos sinulla on haudekattila, keitä puuro siinä.