Laktoositon riisipuuro
Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Sujauta lopuksi valmiiseen puuroon kuorittu manteli.

Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laktoositon riisipuuro
4–5 annosta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l laktoositonta täysmaitojuomaa
- n. 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää maitojuoma. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta levyn viereen. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, noin 45 minuuttia.
Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos sinulla on haudekattila, keitä puuro siinä.
Osaston luetuimmat
- Ihana mämmi on Suomen väärinymmärretyin ruoka ‒ se menee hukkaan jälkkärinä
- Valmista herkullinen pääsiäismenu ‒ 4 ihanaa reseptiä
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
- Mummon lihapullat
- Aleksanterinleivokset
- Maailman parhaat uunijuurekset
- Mämmin voi valmistaa itse eikä se ole vaikeaa