Söin täällä: Aamiainen kaltereiden takana yllätti yöpyjän Turussa
Entinen Turun lääninvankila, pahamaineinen Kakola, on syksystä 2020 toiminut hotellina. Yö Kakolanmäellä entisestä sellistä tehdyssä huoneessa takasi rauhallisen unen, mutta millainen oli aamiainen?Ravintola Ruben hotellin pohjakerroksessa näyttää siltä, kuin siinä olisi aiemmin sijainnut vankilan ruokala. Katonrajan ikkunoissa on kalterit, ja valaistus on himmeähkö. Sisustus ei houkuttele.
Mutta aamiainen yllättää mieluisasti sekä monipuolisuudellaan että mauillaan.
En ole hotellimehujen ystävä, mutta täällä mehut ovat superhyviä: omena-inkiväärimehua Bornemannsin mehustamolta Paraisilta ja Riitan Herkun puolukkamehua. Otan kolmannenkin lasillisen.
Marjaisessa smoothiessa maistuvat suomalaiset marjat.
Kakolan kaurapuuro on hyvin hautunutta, sen seuraksi lusikoin marjoja ja paksua jugurttia.
Sämpylät ovat juureen leivottuja, Kakolan Å-leipomosta, graavilohi tuoretta ja kaalisalaatti raikasta. Lisäksi toki normaalit kinkut, pekonit, munat ja juustot.
Entä makeat herkut: suklaakakkua tai normi-marjapiirakkaa, mutta myös mehevää pannukakkua hillon tai kermavaahdon kera.
Seinällä oleva taulu kertoo Rubenin arvot: käytämme puhtaita kotimaisia raaka-aineita, huomioimme kauden herkut, tuemme lähialueen tuottajia, haluamme vähentää ruokahävikkiä.
Söin lautaseni tyhjäksi ja nautin lisäksi kolmenlaista kahvia.
Ravintola Ruben, Kakolankatu 14, Turku
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






