Sellerikeitto

Sinihomejuusto antaa täyteläisen maun sellerisosekeittoon.
Sinihomejuusto antaa täyteläisen maun sellerisosekeittoon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sellerikeitto

4–6 annosta

Ainekset

  • 500 g juuriselleriä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 rkl voita
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g sinihomejuustomurua
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl ruokakermaa

Pinnalle

  • ruohosipulia
  • 50 g sinihomejuustomurua

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi selleri sekä sipulit. Kuullota kasviksia kattilan pohjassa voissa. Lisää vesi, sitruunamehu ja liemikuutio.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää juustomuru, sokeri ja pippuri. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna.

Ripottele annosten päälle ruohosipulisilppua ja sinihomejuustomurua. Tarjoa keitto leivän kanssa.