Kappelileipää kannattaa kokeilla: Lohi tekee retroherkusta ruokaisan
Lohiperhospihvi ja kananmuna tekevät kappelileivästä pienen aterian.Rukiinen kappelileipä lohesta
2 annosta
- Ainekset
- 300 g lohifileetä
- 3 rkl voita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 kananmunaa
- 2 ruisleipäviipaletta
- muutama salaatinlehti
- Lisäksi
- 1 tl kapriksia
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl tilliä silputtuna
Valmistusohje
Pyyhkäise kalan pinta talouspaperilla. Leikkaa fileestä 2 perhospihviä siten, että leikkaat noin sentin viipaleen nahkaan asti ja viereisen viipaleen loppuun asti. Avaa näin syntynyt leike kirjan tapaan.
Kuumenna pannulla pieni määrä voita ja paista siinä lohiperhoset molemmin puolin. Mausta kalat ja purista päälle sitruunamehua. Nosta kalat sivuun ja paista pannulla lopussa voissa munat ja lopuksi leivät.
Kokoa kappelileivät lämmitetyille lautasille. Asettele leipien päälle salaatinlehdet, kalat ja päällimmäiseksi munat. Rouhi pintaan vielä hiukan suolaa ja pippuria. Koristele kapriksilla.
Tarjoa kappelileivät lämpimänä tillillä maustetun majoneesin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


