
Näin löysin hiilihapotuslaitteen uudelleen: Valmista kotona metsämansikkalimonadia
Vanha hiilihapotuslaite kannattaa kaivaa kesällä esille, sillä sen avulla loihdit virkistäviä juomia ja säästät rahaa.Hiilihapotuslaitteet tulivat jo vuosia sitten ryminällä Suomeen. Monen kaapista sellainen saattaa löytyäkin.
Nyt hiilihapotuslaite kannattaa ottaa jälleen esille, sillä juomien valmistamiseen voi käyttää muutakin kuin kauppojen valmiita makutiivisteitä.
Löysin itse hiilihapotuslaitteet uudelleen, kun kokeilin käyttää juomien valmistukseen makusiirappeja. Parhaimpia makuyhdistelmiä olen saanut käyttämällä esimerkiksi passionhedelmäsiirappia, metsämansikkasiirappia sekä grenadiinia eli granaattiomenasiirappia.
Vaihtoehtoja on kymmenittäin, ja niistä voi tehdä itse erilaisia sekoituksia. Makusiirappeja voi käyttää myös erilaisten mocktailien eli alkoholittomien cocktailien pohjana.
Yhdestä 0,7 litran makusiirappipullosta saa tehtyä noin 25–35 annosta eli noin 5–7 litraa valmista juomaa riippuen siitä, kuinka vahvaa siirappi itsessään on.
Monesti makusiirapit eivät ole tarpeeksi happamia, joten lisään joukkoon hieman sitruunamehua. Sitruunamehu tekeekin juomasta virkistävämpää. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sitruunalimonadia lisäämällä sitruunamehun ja hiilihapotetun veden joukkoon sokerisiirappia.
Sokerisiirappia voi valmistaa helposti kiehauttamalla yhteen saman verran vettä ja sokeria. Tämä siirappi sopii hyvin myös cocktailien ja mocktailien makeuttamiseen. Sokerisiirappi säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Valmista makusiirappiakaan ei tarvitse välttämättä ostaa, vaan sitä voi valmistaa esimerkiksi marjoista ja raparperista keittämällä ja siivilöimällä.
Kesäinen metsämansikkajuoma
1 annos
- Ainekset
- 3 cl metsämansikkamakusiirappia
- 1 cl sitruuna- tai limemehua
- 2 dl kuplavettä
- (hyvin pieni hyppysellinen suolaa)
Valmistusohje
Täytä lasi jäillä.
Mittaa päälle makusiirappi sekä sitruunamehu. Kaada päälle kuplavettä ja sekoita kevyesti.
Vinkki: Voit lisätä joukkoon hieman suolaa. Tämä tuo metsämansikan makua paremmin esille.
Vinkki: Voit vähentää makusiirapin määrää, jos et halua juomasta niin makeaa.
Vinkki: Voit tehdä juomasta näyttävämmän käyttämällä koristeena mansikan ja sitruunan siivuja sekä tuoretta minttua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







