Haukea kermassa

Vähärasvainen hauki saa seuraa rasvaisesta siankyljestä. Tämä tukeva perinneresepti on peräisin 1920-luvulta, jolloin se oli osa laskiaisen viettoa.
Ennen vanhaan laskiaisena suosittiin rasvaisia ja tukevia ruokia. Tässä reseptissä vähärasvainen hauki on saanut seuraa rasvaisesta siankyljestä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Haukea kermassa

Ainekset

  • noin 500 g haukifileitä
  • 1 pieni sipuli
  • 1/3 purjosipulia
  • 200 g possun kylkeä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 rkl tuoretta ruohosipulia

Valmistusohje

Laita puhdistetut fileet uunivuokaan. Suolaa ja mausta valkopippurilla. Halkaise ja huuhdo purjo. Kuutioi purjo, sipuli ja possun kylki ja ruskista ne. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada kerma vuokaan. Lisää sipuliseos hauen päälle ja paista 200 asteessa 25—30 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Ripottele päälle ruohosipulia.