Ruiskrutongit kruunaavat caesarsalaatin ‒ näin käytät jo kuivahtaneen ruisleivän
Kuivahtanutta ruisleipää ei kannata heittää pois, vaan sen voi hyödyntää rapeina krutonkeina.
Caesarsalaatin pikaversiossa hyödynnetään valmiiksi kypsennettyjä broilerifileitä ja kastikkeen anjovikset korvataan lorauksella kalakastiketta. Ripottele päälle kuivahtaneesta ruisleivästä paahdettuja krutonkeja. Kuva: Carolina HusuRuiskrutongit tuovat mukavaa tekstuuria salaatin joukossa. Testaa krutonkeja yhdessä caesarsalaatin kanssa.
Ruiskrutongit
noin 1 litra
- Ainekset
- 6 (330 g) kuivahtanutta ruispalaleipää (Vaasan)
- 75 g voita
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Avaa leivät ja levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita pehmeään voihin valkosipulit ja ripaus suolaa. Voitele leivät kevyesti.
Paahda leipiä 225 asteessa 6–8 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja leikkaa leivät saksilla krutongeiksi.
Ripottele ruiskrutonkeja niin salaattiin kuin sosekeittoon tai napsi ihan sellaisenaan.
Vinkki! Krutonkeja kannattaa tehdä kerralla koko uunipellillinen. Jos kuivahtanutta leipää on vain vähän, paahda ne paloiteltuina paistinpannulla.
Keisarin pikasalaatti ruiskrutongeilla
3 annosta
- Ainekset
- Salaatti
- 1 kerä cosmopolitansalaattia tai 1–2 ruukkua roomansalaattia
- 1 pkt (250 g) kananpojan paistettuja sisäfileitä (Kariniemi)
- muutama lastu emmentaalijuustoa
- 1 dl ruiskrutonkeja
- Kastike
- 1½ dl turkkilaista jugurttia
- ½ dl emmentaalijuustoa hienoksi raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua + 1 tl raastettua kuorta
- 1 rkl kalakastiketta
- ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita ensin kastikkeen aineet keskenään, tarkista maku ja nosta kulho jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatti tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Kääntele kastike salaatin joukkoon tai tarjoa se halutessasi erikseen.
Paloittele salaatin joukkoon kypsät broilerifileet. Vuole joukkoon juustosta ohuita lastuja ja viimeistele krutongeilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
