Tosi maukkaat juurespihvit
Näistä juurespihveistä tulee mehevän maistuvia, kun taikinaan lisätään juustoraastetta. Pihvit sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.Tosi maukkaat juurespihvit
6 annosta, noin 18 kpl
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 250 g porkkanaa (kuorittuna)
- 250 g lanttua (kuorittuna)
- 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl rakuunaa
- 2–3 kananmunaa
- 150 g emmentaali- tai goudajuustoraastetta
- ½ dl perunajauhoja
Paistamiseen
voita
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla.
Raasta kuoritut kasvikset karkealla terällä.
Sekoita raasteen joukkoon sipulit, mausteet, munat, juustoraaste ja perunajauhot siivilän läpi.
Paista pihvit voissa keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Annostele kauhalla kasviseosta pannulle ja muotoile paistinlastan avulla vajaan sentin paksuisia pihvejä. Tai paista pihvit ohukaispannussa.
Nauti pihvit vaikka lihan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan savukalan ja tsatsikikastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


