Hemmottele itseäsi ihanan rouskuvalla suklaakrokantilla
Rouskuva, suklaapäällysteinen mantelikrokantti tunnetaan myös Daim-suklaana.
Suklaakrokantti, eli tuttavallisemmin daim-suklaa, on rouskuva, suklaalla viimeistelty karkkiherkku. Kovat karkit sopivat myös joulumuistamisiksi. Kuva: Sanne KatainenOnnistumisen takaa krokanttimassan keittäminen siihen asti, että kuulatestissä pisara kovettuu nopeasti. Jos pisara jää tahmeaksi, myös karkeista tulee tarttuvan tahmeita.
Suklaakrokantti
- Ainekset
- 100 g voita
- 3 dl sokeria
- ½ dl vaaleaa siirappia
- ½ tl suolaa
- 1 ps (80 g) mantelirouhetta
- Kuorrutukseen
- 400 g maitosuklaata
Valmistusohje
Mittaa massan aineet mantelirouhetta luukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja keitä koko ajan sekoitellen noin 10 minuuttia.
Tee kuulatesti, eli tiputa pisara massaa kylmään veteen. Jos pisara kovettuu heti, tulee karkeista lohkeavan kovia. Jos pisara jää pehmeäksi, tulee karkeistakin tahmean pehmeitä. Jos haluat karkeista kovia, niin jatka keittämistä, kunnes saat kuulatestissä aikaiseksi kovan pisaran.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon mantelirouhe. Levitä massa leivinpaperin päälle pellille. Anna kovettua huoneenlämmössä, kunnes levy on jäähtynyt ja kovettunut, eli noin pari tuntia. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi.
Koristelua varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Kasta karkkipaloja suklaasulassa ja pyyhi alapinnat kulhon reunaan niin, että alapintojen liika suklaa valuu takaisin kulhoon. Nosta palat leivinpaperille ja anna kuivua, kunnes suklaat ovat kovettuneet.
Suklaakrokantit säilyvät suljetussa astiassa jääkaapissa noin viikon.
Vinkki: Jos suklaa jäähtyy liikaa, voit lämmittää sen uudestaan mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.
Oletko jo tilannut MT Ruoka -uutiskirjeen? Saat sähköpostiisi kerran viikossa neljä herkullista reseptiä ja tuoreimmat ruokauutiset. Tilaa uutiskirje täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

