Fenkolinen kaali-chorizopata
Kaalipata on ruoka, jota voi muunnella ruokailijoiden mielihalujen ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Tässä ohjeessa nautiskellaan espanjalaisittain fenkolilisästä. Hieman tulista lihaisuutta pataan antaa espanjalainen chorizomakkara ja viimeistelyn aiolisilmä.Fenkolinen kaali-chorizopata
6 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- noin 1 kg valkokaalia
- 1 fenkoli
- 2 porkkanaa
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
- 1 tl timjamia
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 200 g chorizomakkaraa
- (1 rkl soijakastiketta)
- 1 tlk (390 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- Lisäksi
- aiolia eli valkosipulimajoneesia
Valmistusohje
Kuori sipulit, suikaloi ja kuullota kattilassa rypsiöljyssä.
Suikaloi kaali sekä fenkoli ja kääntele sipulien joukkoon. Kuori porkkanat, leikkaa lanteiksi ja lisää kattilaan.
Kumoa mukaan tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua kannen alla.
Kuori makkara ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita padan joukkoon. Anna hautua noin tunnin ajan.
Lisää pavut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
Herkuttele pata halutessasi aiolin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


