Savustetut varhaisperunat ja fetatahna
Perunan savustaminen on vähemmän tunnetty kypsennystapa.
Suolainen, tillillä maustettu fetatahna sopii hyvin miedosti savustettujen varhaisperunoiden kanssa. Kuva: Sanne KatainenSavustetut varhaisperunat ja fetatahna
4–5 annosta
Ainekset
- 1 kg pieniä varhaisperunoita
- 3 rkl ruokaöljyä
- 2 tl suolaa
Fetatahna
- 1 prk (200 g) pehmeää fetajuustoa
- ½ dl ruokakermaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Pese perunat, pyöräytä niihin hiukan öljyä ja ripottele päälle suolaa. Nosta perunat savustimen kestävään astiaan tai foliovuokaan. Nosta astia kuumaan, lastuilla tai savustuspaloilla varustettuun savustimeen. Anna savustua ja kypsyä 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Voit savustaa perunat myös savustuspussissa grillissä. Nosta esikäsitellyt perunat pussiin ja pussi 250-asteiseen grilliin 15 minuutiksi. Alenna lämpö 200 asteeseen ja anna kypsyä vielä noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen pussin avaamista.
Fetatahnaa varten mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Tarjoa fetatahna savustettujen varhaisperunoiden kanssa.
Vinkki: Jos käytät savustinta, pidä lastujen määrä kohtuullisena. Voimakas savunmuodostus voi tehdä perunoista kitkerän makuisia. Voit myös esikeittää perunat ja ottaa niihin lopuksi vain pintasavun makua antamaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
