Tee vaihteeksi piiras omenarenkaista – jugurtti saa pohjan maistumaan mehevältä
Omenapiirakka on syksyn satokausiherkku parhaimmillaan.

Satokautena omenapiirakkaa kannattaa tehdä reilu pellillinen ja pakastaa osa paloina. Kuva: Jarno Mela
Omenarengaspiirakka
noin 30 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 200 g voita
- 2½ dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 4 dl maustamatonta jugurttia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- Päälle
- noin 600 g luomuomenoita
- 1 sitruunan mehu
- 3—4 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Käsittele ensin omenat. Ota huuhdotuista luomuomenoista omenaporalla kota ja kanta pois. Leikkaa omenat renkaiksi. Kääntele mukaan puristettu sitruunamehu.
Vaahdota pohjan pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää vuorotellen jugurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain tasaiseksi, älä turhaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (40 x 30 senttiä). Asettele pohjan päälle omenarenkaat, paina hieman ja ripottele niille sokeri sekä kaneli.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa leivonnainen vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Parsakaalisosekeitto