Tee vaihteeksi piiras omenarenkaista – jugurtti saa pohjan maistumaan mehevältä
Omenapiirakka on syksyn satokausiherkku parhaimmillaan.
Satokautena omenapiirakkaa kannattaa tehdä reilu pellillinen ja pakastaa osa paloina. Kuva: Jarno MelaOmenarengaspiirakka
noin 30 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 200 g voita
- 2½ dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 4 dl maustamatonta jugurttia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- Päälle
- noin 600 g luomuomenoita
- 1 sitruunan mehu
- 3—4 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
Käsittele ensin omenat. Ota huuhdotuista luomuomenoista omenaporalla kota ja kanta pois. Leikkaa omenat renkaiksi. Kääntele mukaan puristettu sitruunamehu.
Vaahdota pohjan pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää vuorotellen jugurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain tasaiseksi, älä turhaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (40 x 30 senttiä). Asettele pohjan päälle omenarenkaat, paina hieman ja ripottele niille sokeri sekä kaneli.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Tarjoa leivonnainen vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

