Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tee vaihteeksi piiras omenarenkaista – jugurtti saa pohjan maistumaan mehevältä

Omenapiirakka on syksyn satokausiherkku parhaimmillaan.
Satokautena omenapiirakkaa kannattaa tehdä reilu pellillinen ja pakastaa osa paloina.
Satokautena omenapiirakkaa kannattaa tehdä reilu pellillinen ja pakastaa osa paloina. Kuva: Jarno Mela

Omenarengaspiirakka

noin 30 palaa

  • Ainekset
  • Pohja
  • 200 g voita
  • 2½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maustamatonta jugurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • Päälle
  • noin 600 g luomuomenoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 3—4 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käsittele ensin omenat. Ota huuhdotuista luomuomenoista omenaporalla kota ja kanta pois. Leikkaa omenat renkaiksi. Kääntele mukaan puristettu sitruunamehu.

Vaahdota pohjan pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää vuorotellen jugurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain tasaiseksi, älä turhaan.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (40 x 30 senttiä). Asettele pohjan päälle omenarenkaat, paina hieman ja ripottele niille sokeri sekä kaneli.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa leivonnainen vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.