Rosollipiiras

Rosollin voi tarjoilla vaiheeksi piiraan muodossa. Runsas kerros rucolan versoja ja pähkinöitä muodostavat lisäkesalaatin rosollipiiraalle.
Runsas kerros rucolan versoja ja pähkinöitä muodostavat lisäkesalaatin rosollipiiraalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rosollipiiras

5–6 annosta

Pohja

  • 75 g pehmeää voita
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 (100 g) punajuuri
  • 1 (100 g) porkkana
  • 1/2 (100 g) purjoa
  • 2 rkl voita
  • 1 (100 g) omena
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 dl punaleimaista emmentaljuustoraastetta

Pinnalle

  • rucolaa
  • pähkinöitä

Valmistusohje

Sekoita pohjan ainekset. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo. Hauduta punajuuri- ja porkkana-raastetta noin 5 minuuttia voissa pannulla ja lisää purjorenkaat ja hauduta vielä 3–4 minuuttia. Kuutioi omena joukkoon.

Mausta ja lisää sinihomejuusto murustettuna. Levitä seos taikinapohjalle. Sekoita kerma, muna, maito ja juustoraaste. Kaada vuokaan.

Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa paiston aikana.

Ripottele valmiin piiraan päälle rucolaa ja rouhittuja pähkinöitä. Voit tarjota piiraan kanssa rosollin kastiketta.