Rosollipiiras
Rosollin voi tarjoilla vaiheeksi piiraan muodossa. Runsas kerros rucolan versoja ja pähkinöitä muodostavat lisäkesalaatin rosollipiiraalle.
Runsas kerros rucolan versoja ja pähkinöitä muodostavat lisäkesalaatin rosollipiiraalle. Kuva: Jaana KankaanpääRosollipiiras
5–6 annosta
Pohja
- 75 g pehmeää voita
- 2 dl maitoa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 (100 g) punajuuri
- 1 (100 g) porkkana
- 1/2 (100 g) purjoa
- 2 rkl voita
- 1 (100 g) omena
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- 1 muna
- 1 dl punaleimaista emmentaljuustoraastetta
Pinnalle
- rucolaa
- pähkinöitä
Valmistusohje
Sekoita pohjan ainekset. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo. Hauduta punajuuri- ja porkkana-raastetta noin 5 minuuttia voissa pannulla ja lisää purjorenkaat ja hauduta vielä 3–4 minuuttia. Kuutioi omena joukkoon.
Mausta ja lisää sinihomejuusto murustettuna. Levitä seos taikinapohjalle. Sekoita kerma, muna, maito ja juustoraaste. Kaada vuokaan.
Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa paiston aikana.
Ripottele valmiin piiraan päälle rucolaa ja rouhittuja pähkinöitä. Voit tarjota piiraan kanssa rosollin kastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
