Voisilmäsämpylät

Sisarussämpylöihin saa muhevaa mehevyyttä makoisilla voisilmillä.
Sisarussämpylät paistuvat muhkean meheviksi koristeenaan makoisat voisilmät.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voisilmäsämpylät

1 pellillinen (noin 30 kpl)

Ainekset

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ½—2 tl suolaa
  • 5—6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl vettä
  • 2—3 rkl seesaminsiemeniä
  • 50 g voita

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Vatkaa mukaan sämpyläjauhot. Peitä kulho liinalla ja anna kuplia lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia, halutessasi pitempäänkin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kuplivaan seokseen hunaja ja suola. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lorauta taikinaan loppuvaiheessa öljytilkka. Jätä taikina melko pehmeäksi. Peitä kulho ja anna kohota.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä osat jauhoisella alustalla tangoksi. Jaa molemmat tangot noin 15 palaksi. Pyöritä palat sämpylöiksi.

Lado sämpylät leivinpaperin päälle pellille keskeltä aloittaen kohti reunoja, jätä väliä vain pari senttiä, jotta ne ottavat paistuessaan kiinni toisiinsa. Anna kohota leivinliinan alla.

Sipaise kohonneiden sämpylöiden pinta keltuaisen ja veden seoksella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paina jokaisen sämpylän keskelle pieni kylmä voinokare. Paista 225-asteisessa uunissa 15—20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoile sämpylät keiton kera.