Juusto-pastasalaattiin sopii hyvin suomalainen kotijuusto ulkomaisen mozzarellan tai halloumin sijaan
Kotijuusto-pastasalaatissa on miedot raaka-aineet. Jos perheessä on totuttu mausteisempiin makuihin, voi majoneesikastikkeen maustaa tilkalla tulista srirachaa. Kotijuusto on suomalainen perinnejuusto, jota kannattaa vaihteeksi kokeilla ulkomaisten mozzarellan ja halloumin tilalla. Sen mieto, hiukan suolainen maku sekä sileä rakenne ovat varmasti myös lasten mieleen.
Mieto salaatti maistuu kaikille, mutta tulisempaa makua halutessasi mausta salaatti srirachakastikkeella. Kuva: Sanne Katainen- Kotijuusto-pastasalaatti
- 4 annosta
- Ainekset
- 250 g täysjyväpastaa
- 1 pkt kotijuustoa (esim. Valio Kotijuusto)
- ½ jäävuorisalaatti
- 1 ps (200 g) miniluumutomaatteja
- Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl ketsuppia
- ¼ dl hienonnettua ruohosipulia
- ¼ mustapippuria
- (¼ tl srirachakastiketta)
Valmistusohje
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tässä vaiheessa kastikkeen aineet keskenään. Jos ruokailijat pitävät tulisemmasta mausta, niin voit maustaa kastikkeen srirachalla. Muussa tapauksessa jätä se pois.
Valuta kypsä pasta ja sekoita kastike kuuman pastan joukkoon. Anna jäähtyä.
Paloittele kotijuusto. Pese ja suikaloi salaatti. Leikkaa tomaatit 2–3 osaan.
Sekoita juusto ja kasvikset jäähtyneen pastan joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa tarjoamishetkeen asti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


