Kokeile jotain uutta hirvestä: Tässä versio kevyempään lasagneen
Tomaattinen hirvilasagne on lasagnen kevyt versio, sillä siihen ei käytetä juustokastiketta. Ananaspalat tuovat kastikkeen suolaisuuteen ja hapokkuuteen mukavaa makeutta.Hirvilasagnemme on perinteisen lasagnen kevyempi serkku, sillä siihen ei tule juustoista valkokastiketta. Tomaattikastikkeen suolaisuutta ja hapokkuutta pehmentämään kastikkeeseen lisätään ananaspaloja, jotka tuovat kaivattua makeutta.
Tomaattinen hirvilasagne
6 annosta
- Ainekset
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 1 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutio
- 1 tlk (140 g) ananaspaloja mehussa
- noin 12 lasagnelevyjä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja valutetut ananaspalat. Keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku, ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyt. Jatka, kunnes kaikki kastike on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta uhkaa saada liikaa väriä, niin peitä vuoka kevyesti foliolla. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lasagnen kanssa salaattia.
Vinkki: Hirvenjauhelihan tilalla voit käyttää myös nautaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

