Särkimousserulla
Särkisäilyke on kätevä käyttää. Se sopii esimerkiksi munakasrullan täytteeksi piparjuurituorejuustoon ja ranskankermaan sekoitettuna. Voit tarjota rullan kylmänä tai lämpimänä.Särkimousserulla
16 viipaletta
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ½ ruukkua tilliä
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (275/145 g) särkisäilykettä (Järkisärki, luomu ja valkosipuli)
- 1 prk (150 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Riko munat kulhoon. Lisää maito, mausteet ja hienonnettu tilli. Vatkaa mukaan jauho-leivinjauheseos.
Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi pellille.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Valmista paistamisen aikana täyte. Valuta kaloista liemi. Hienonna särjet haarukalla. Sekoita kalat tuorejuustoon ja notkista ranskankermalla. Mausta.
Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Levitä päälle täyte. Kääri levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna rullan tekeytyä viileässä ennen viipalointia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

