Tuo kesä juhannuspöytään
Kotimaiset mansikat tuovat kesän lautaselle.Juhannuksen kruunaa näyttävä mansikkakakku. Tuoreet mansikat yhdessä minttu-suklaarahkan kanssa ovat maukas ja suussa sulava yhdistelmä juhannuskakussa.
Juhannuksen minttu-mansikkakakku
10 annosta
Pohja
1 iso muna
1/2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
1/2 dl maitoa
Täyte
4 liivatelehteä
2 rkl maitoa
5 rkl (siro)sokeria
2 1/2 prk (à 200 g) minttu-suklaarahkaa
3 dl kuohukermaa
Pinnalle
1/2 prk (à 200 g) minttu-suklaarahkaa
mansikoita
mintunlehtiä
Laita rengasvuokaan (halkaisija 24 cm) leivinpaperi pohjalle ja voitele voilla. Vaahdota muna ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Levitä rengasvuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohja. Pese rengasvuoka ja kuivaa.
Laita rengasvuokaan kaksi leivinpaperipalaa hiukan limittäin. Paina reunuksen kanssa tiiviisti kiinni pohjaa vasten. Öljyä renkaan reunat sisäpuolelta ja pyörittele pinnalle tomusokeria.
Kostuta pohja maidolla ja painele pohjaa, jotta se leviää koko pohjalevyn kokoiseksi. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon.
Mausta rahka sokerilla, lisää liivateseos ja nostele lopuksi kerma vaahdotettuna joukkoon. Kaada pohjalle. Anna hyytyä peitettynä kylmässä, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vedä pohjapaperit pois. Sivele pinta minttu-suklaarahkalla. Koristele mansikoilla ja pienillä mintunlehdillä.
Vinkki
Voit tehdä kakulle myös keksipohjan. Sekoita keskenään 50 g sulatettua voita ja 175 g mintun makuisia dominokeksejä. Levitä seos irtopohjavuokaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

