Sieni-katkarapukeitto
Elokuun viilenevään iltaan sopii lämmin keitto sienistä ja katkaravuista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sieni-katkarapukeitto
8 annosta
Ainekset
- 5 dl tuoreita sieniä, esimerkiksi ¬kantarellia, herkkusieniä
- 1 sipuli
- 1/2–1 pieni purjo
- 2 rkl voita
- 4 keskikokoista, jauhoista perunaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl maitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1/4 pkt (à 250 g) viherpippurisulatejuustoa
- 200 g isoja katkarapuja
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
Päälle
- sienipaloja
- katkarapuja
Valmistusohje
Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi. Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Lisää maito, kerma ja sulatetut katkaravut. Kuumenna ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.
Koristele annokset pienillä, paistetuilla sienipaloilla ja katkaravuilla.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017