
Nyt kannattaa tehdä mustikkapiirakkaa – poimi reseptit talteen!
Juhlista mustikkapiirakkapäivää leipomalla herkullista perinneherkkua.
Uunipannullisesta mustikkapiirakkaa riittää tarjottavaa isommallekin vierasmäärälle. Kuva: Sanne Katainen6. elokuuta vietetään valtakunnallista Mustikkapiirakkapäivää. Ensimmäisen kerran juhlapäivää vietettiin vuonna 2017 osana Suomi 100 -juhlavuotta.
Mustikkapiirakkapäivä näkyy kahviloissa ja leipomoissa, mutta sitä kannattaa viettää myös kotona nyt, kun mustikkaa on hyvin saatavilla.
Keräsimme Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi neljä erilaista tapaa valmistaa mustikkapiirakkaa. Kokeile itsellesi kiinnostavinta tai leivo vaikka kaikkia!
Reseptit aukeavat napauttamalla.
Mummolan mustikkapiirakka on kaunis tarjottava kiitos sen herkullisten taikinaristikoiden. Mustikkapiirakka valmistetaan perinteiseen hiivataikinapohjaan.
Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.
Mustikkapiirakka maistuu kylmän juoman kanssa tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Kuva: Johanna KokkolaTämän mustikkapiirakan salaisuus on ruokosokerissa, ranskankermassa ja mesiangervonkukissa. Jos jälkimmäisiä ei ole, voit hyvin korvata ne vaniljajauheella. Tulos on joka tapauksessa herkullinen.
Mustikkamurupiirakka on monen suosikkimarjapiiras. Uunipannullisesta mustikkapiirakkaa riittää tarjottavaa isommallekin vierasmäärälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








