
Söin täällä: Uudistunut Pastis tarjosi pikamatkan Ranskaan
Ranskalaiseen keittiöön keskittynyt Pastis on nyt entistä suurempi.
Jos etanoita ei ole koskaan testannut, kannattaa testaaminen aloittaa Pastiksesta. Kuva: Janiko KemppiHuomattavasti pienempänä vuosia toiminut helsinkiläisravintola Pastis kasvatti loppuvuodesta tilojaan merkittävästi. Nyt sali on entistä valoisampi, ikkunoiden edessä on pienet, kutsuvat loosit ja sisäänkäynnin edessä baaritiski, jolta voi tilata myös ruokaa.
Pastis luottaa puhtaisiin ranskalaisiin makuihin. Lounaslista on vaihtuva, mutta siltä löytyy myös pysyviä klassikkoannoksia, kuten tartaria, etanoita sekä aina ihana Croque Monsieur. Vaihtuva lista nojaa sesonkiajatteluun ja ravintola käyttää sekä kotimaisia että ulkomaisia raaka-aineita.
Pastis tarjoaa Helsingin hintatasoon nähden erittäin kilpailukykyisen 34 euron lounaskokonaisuuden, johon kuuluu kolme ruokalajia. Illalla tarjolla on neljän ruokalajin menu, jonka hinta on 59 euroa. Sommelierin viinipaketilla tälle menulle on hintaa 49 euroa.
Söin Pastiksessa lounasaikaan roquefort-juustolla gratinoidut etanat sekä Croque Monsieur -leivän. Etanat olivat todella herkulliset ja ravintolan oma leipä sopi erinomaisesti dipattavaksi voi-juustoon. Croque Monsieur oli todella juustoinen ja sopivan kostea, ja se tarjottiin vinegretellä maustetun vihersalaatin kera.
Pastis tarjoaa rehtiä ja erittäin maukasta ruokaa ilman ylimääräistä hienostelua. Miljöö on tunnelmallinen ja jo pelkkä musiikki vie Pariisiin. Ensiluokkaisista viineistä Pastis saa myös suuren plussan.
Ravintola Pastis, Pieni Roobertinkatu 2, HelsinkiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




