Todella maukas lihacurry hauduttamalla – rendang on täynnä makua
Lihacurry, eli rendang, on pataruoka, joka on tulvillaan eksoottisia makuja, Naudanliha ja kookos sitovat maut herkulliseksi kokonaisuudeksi.
Rendang on valittu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä. Kuva: Sanne KatainenOletko maistanut rendangia eli indonesialaista lihacurrya? Ainesosalista on pitkä ja sisältää eksoottisia mausteita, mutta ne kaikki löytyvät hyvin varustetuista marketeista.
Rendang eli eksoottinen lihacurry
6 annosta
- Ainekset
- noin 1 kg naudanlihaa, esim. paistia tai lapaa
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 kanelitanko
- ¼ tl kardemummaa
- 4 ryppylimetinlehtiä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 400 g kookosmaitoa
- Maustetahna
- 5 salottisipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 cm pala inkivääriä
- 2 rkl punaista thaichilitahnaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Aloita maustetahnasta. Kuori ja paloittele sipulit. Raasta inkivääri. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.
Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Nosta kulhoon odottamaan.
Kaada 2 rkl öljyä ja maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoitellen. Varo polttamasta. Lisää pataan lihat, kuivamausteet, kookoshiutaleet, ryppylimetinlehdet, fariinisokeri sekä kookosmaito. Sekoita.
Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Poista kanelitanko ja ryppylimetinlehdet. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki: Ryppylimetinlehdet sekä thaichilitahna löytyvät hyvin varustetun marketin Aasia- tai maustehyllystä
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

