Herkkuvartaat
Täytteitä ja makuaineita vaihdellen tuttu jauheliha muuntuu moneksi. Jauhelihavartaiden kanssa maistuu ketsuppi, tartarkastike tai valmis juustokastike.
Herkkuvartaiden kanssa maistuu ketsuppi, tartarkastike tai valmis juustokastike. Kuva: Jaana KankaanpääHerkkuvartaat
noin 10 annosta
Ainekset
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pussi sipulikeittoaineksia
- 1/2 dl korppujauhoja
- 400 g jauhelihaa
- 1 muna
- 1 valkosipulinkynsi
Tartarkastike
- 1 prk kermaviiliä
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
Valmistusohje
Yhdistä kermaviiliin sipulikeittoainekset ja korppujauhot. Anna turvota 15 minuuttia. Hienonna valkosipuli ja lisää yhdessä jauhelihan ja munan kanssa kermaviiliseokseen. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta grillitikkujen päihin soikeita tankoja. Kypsennä uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
Sekoita tartarkastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa vartaiden kanssa. Myös ketsuppi ja valmis juustokastike maistuvat vartaiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
