Makkaragulassikeitto ‒ suomalainen versio unkarilaisesta klassikosta

Unkarilaisessa gulassikeitossa maistuvat paprika sekä tomaatti. Suomalainen pikagulassi syntyy makkarasta, kasviksista sekä pakasteperunahipuista. Rooty perunahippu on muodoltaan ja kooltaan kuin riisiä, mutta kuitenkin perunaa. Hippujen tilalle voi keittoon käyttää perunasuikaleita.
Makkaragulassikeitto
5 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (200 g) sipulikuutioita, pakaste
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 1/2 rkl paprikajauhetta
- 400 g lenkkimakkaraa tai nakkia
- 1 rkl voita
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl kokonaisia pippureita
- 1 tl suolaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1/2 pussia (à 500 g) rooty perunahippuja
- 2 suippopaprikaa
- 1/2 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Kuullota sipulikuutiot ja hienonnetut valkosipulit, paprikajauhe ja suikaloitu makkara kevyesti kattilan pohjalla voissa. Sekoita joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit, suola, tomaattimurska ja perunahiput. Keitä kypsäksi. Lisää paprikat suikaloituna sekä persiljasilppu. Kuumenna kiehuvaksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- S-ryhmän uusi halpuutus voi johtaa hintapaineen lisääntymiseen kotimaisilla tuotteilla: ”Alkutuottaja on pakotettu mopen osaan”
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen
- Mummon lihapullat
- Tätä perinneruokaa tilaavat pitopalvelulta enää harvat – lohi ja broileri ovat varma valinta
- Nosta rapeareunaiset röstiperunat uudelle tasolle sinihomejuustolla