Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Makkaragulassikeitto ‒ suomalainen versio unkarilaisesta klassikosta

Suomalainen versio gulassikeitosta valmistuu nopeasti.
Värikäs makkaragulassikeitto on todellista pikaruokaa.
Värikäs makkaragulassikeitto on todellista pikaruokaa. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Unkarilaisessa gulassikeitossa maistuvat paprika sekä tomaatti. Suomalainen pikagulassi syntyy makkarasta, kasviksista sekä pakasteperunahipuista. Rooty perunahippu on muodoltaan ja kooltaan kuin riisiä, mutta kuitenkin perunaa. Hippujen tilalle voi keittoon käyttää perunasuikaleita.

Makkaragulassikeitto

5 annosta

  • Ainekset
  • 1 pussi (200 g) sipulikuutioita, pakaste
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 400 g lenkkimakkaraa tai nakkia
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl kokonaisia pippureita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 pussia (à 500 g) rooty perunahippuja
  • 2 suippopaprikaa
  • 1/2 dl persiljasilppua

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuullota sipulikuutiot ja hienonnetut valkosipulit, paprikajauhe ja suikaloitu makkara kevyesti kattilan pohjalla voissa. Sekoita joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit, suola, tomaattimurska ja perunahiput. Keitä kypsäksi. Lisää paprikat suikaloituna sekä persiljasilppu. Kuumenna kiehuvaksi.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.