Makea punajuuripuuro
Kaurarouheesta voi keittää makoisan ja kauniin värisen puuron lisäämällä sekaan punajuurisosetta. Erilaisilla lisukkeilla siitä saa joko suolaisen tai makean syötävän.Makea punajuuripuuro
2 annosta
Ainekset
- 2 dl kaurarouhetta
- 4 dl vettä
- 2 dl punajuurisosetta (tai pientä raastetta kypsistä punajuurista)
- 1 rkl voita
- ½–1 tl suolaa
Valmistusohje
Ruskista voi kattilassa varovasti kullanruskeaksi. Laita kaurarouheet sekaan ja paahda voin kanssa muutaman minuutin ajan, kunnes syntyy ihana paahdetun kauran tuoksu. Lisää 2 dl vettä ja anna veden imeytyä kiehahtaen rouheen sekaan. Lisää punajuurisose (tai raaste) ja sekoita. Lisää loput vedet hiljalleen mukaan ja lisää myös suola.
Kypsennä aluksi kuumemmalla lämmöllä noin 5 minuuttia ja sitten pudota lämpöä. Anna puuron kypsyä vielä 20–30 minuuttia. Muista sekoittaa välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
Makeat lisukkeet punajuuripuurolle
1 iso annos tai 2–3 pientä jälkiruoka-annosta 2 dl:n juomalaseihin
- 1 annos punajuuripuuroa (ks. ohje yllä)
- omena
- pähkinöitä, manteleita
- sokeria
- hunajaa
Valmistusohje
Annostele puuro ja ripottele hieman sokeria päälle. Viipaloi omenat ja asettele puuron päälle. Lisää haluamasi pähkinät ja/tai mantelit ja viimeistele annokset hunajalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


